Wij krijgen vaak de vraag “Wat is het verschil tussen passieve en actieve LED drivers?” en “Welke driver dien ik te gebruiken?”. Er zijn een aantal belangrijke voordelen wanneer passieve en actieve LED drivers (met externe of interne voeding) met elkaar worden vergeleken. Wij zijn groot fan van passieve LED drivers. Hieronder leggen wij uit waarom:

1. Kostenbesparend
Meerdere passieve drivers kunnen op één voeding worden gebruikt, waardoor ze meer kostenbesparend zijn dan de meeste ´all-in-one´ drivers.

2. Minder inschakelstroom nodig
Omdat er minder voedingen nodig zijn, kan de inschakelstroom aanzienlijk worden verlaagd; hierdoor is ook minder bekabeling nodig.

3. Meer vermogen per driver
Veel actieve LED drivers op de markt hebben een laag vermogen. Wanneer u een liniLED® Dim 4-DMX-PRO of een liniLED® Dim 4-DALI-PRO gebruik in combinatie met een externe voeding, dan heeft u tot 20A/480 Watt stroom bij 24 V DC (voor één enkel dim circuit)!

4. Vrijheid om te kiezen
Bij gebruik van externe voedingen bent u vrij om te kiezen welke voeding en technische specificaties u nodig heeft om te voldoen aan de specifieke toepassingseisen (bijvoorbeeld: instelbare uitgangen, AC-DC mogelijkheden voor noodsystemen, enz.).

5. Compensatie spanningsverlies
Wanneer zogeheten ‘Pulse-width modulation´ (PWM) dimmers worden gebruikt, dan is spanningsverlies altijd een probleem wanneer de afstand tussen drivers en LED strips groter wordt. Het kan namelijk zorgen voor lichtopbrengst- en kleurverschillen (bij gebruik van RGB) en zelfs lichtuitval veroorzaken.

Om een groot deel van de problemen met spanningsverlies te voorkomen, kunt u de uitgangsspanning van de driver verhogen. Echter, dit is vaak niet mogelijk met actieve voedingen. Door passieve voedingen te combineren met liniLED® LED drivers is een zee aan opties mogelijk.

Bekijk ons control assortiment |