Lichtsturing heeft de afgelopen decennia een lange weg afgelegd. DALI speelde hierbij een belangrijke rol. Maar om het potentieel van de hedendaagse technologie volledig te realiseren is een nieuwe aanpak nodig. Het antwoord hiervoor is te vinden in Casambi.

Wat is Casambi?

Casambi is een gebruiksvriendelijk systeem, waarmee verlichting kan worden aangestuurd. Naast draadloze wandbediening, kunt u ook eenvoudig via de gratis Casambi App op uw smartphone of tablet uw armaturen bedienen.

Hoe werkt Casambi?

Draadloos via Bluetooth
Het Casambi systeem is draadloos en werkt op basis van Bluetooth Low Energy (BLE). Dit zorgt voor een veilige verbinding, omdat Bluetooth een zogeheten ‘mesh’ vormt waarbinnen alle onderdelen met elkaar communiceren. U heeft dus, na een eenmalige configuratie via het WiFi netwerk, geen internetverbinding nodig om uw armaturen aan te sturen.

Hardware
Om de instructies van de app in signalen te vertalen naar de armaturen heeft u de benodigde hardware nodig. Denk hierbij aan modules en drivers, waaronder de liniLED® Dim 4 CASAMBI LED driver. Nadat de hardware is geactiveerd kunt u beginnen met het instellen van uw voorkeuren!

Wat zijn de mogelijkheden?

Het Casambi systeem kan zowel met een (draadloze) wandbediening als met de gratis Casambi app worden bestuurd. De Casambi App biedt vele mogelijkheden en extra functies. Zo kan verlichting individueel worden geschakeld, maar kunnen er ook groepen worden gemaakt waarbij u meerdere armaturen tegelijkertijd kunt schakelen, dimmen of van lichtkleur kunt laten veranderen! Ook is het mogelijk om scènes in te stellen voor bepaalde situaties. Een goed voorbeeld hiervan is kantoorverlichting dat kan worden aangepast om het concentratievermogen (of een moment van ontspanning) van uw werknemers te stimuleren. Met behulp van een andere handige functie van de Casambi App, de timer, kunnen scènes op gezette tijdstippen worden ingezet.

Kijk voor alle mogelijkheden op de Casambi website: https://casambi.com/functionality.html.

NB: Een wandbediening zal in de toekomst ook in ons assortiment worden opgenomen. Kijk voor meer informatie over de wandbediening op de website van Casambi.

Waarom kiezen voor Casambi?

– Eenvoudige installatie
– Draadloos via Bluetooth
– Veilige en stabiele verbinding
– Geen internetverbinding nodig
– Gebruiksvriendelijke besturingsapp (gratis!)
– Bedienbaar via de app en wandbediening
– Vele besturingsmogelijkheden (scènes, tijdschema’s, animaties, etc.)
– Eenvoudig te integreren in bestaande infrastructuren
– Geschikt voor diverse driver profielen (single colour, tunable white, RGB en RGBW)