Een nieuwe test van DEKRA toont aan dat de Diffuus LED strips meer dan 50 meter onderwater kunnen worden geïnstalleerd. Daarnaast heeft de Diffuus serie de hoogst mogelijke beschermingsgraad toegewezen gekregen: IP69K. Dit betekent dat de Diffuus LED strips niet alleen bestand zijn tegen het binnendringen van stof en continue onderdompeling in water (>50 meter), maar tevens tegen hoge drukreiniging!

IP69K

Stofdicht. Beschermd tegen hoge drukreiniging (hoge temperatuur) op korte afstand.

Wat is IP69K?

De IP69K waardering is de hoogst beschikbare beschermingsgraad. Het biedt bescherming tegen het binnendringen van stof en hoge drukreiniging (korte afstand, hoge temperaturen).

123Wat zijn de voordelen?

Producten die zijn gewaardeerd met IP69K zijn ideaal voor omgevingen waarin strikte hygiëne, veeleisende reiniging en hoge veiligheidsmaatregelen van essentieel belang zijn. IP69K producten zijn duurzaam en bestand tegen water, chemicaliën, hoge druk en hoge temperaturen.

Hoe krijgt een product een IP69K waardering?

Om een IP69K waardering te kunnen verkrijgen, moet het product aan strenge procedures worden onderworpen. Zo wordt het product onder meer op een draaitafel geplaatst, die elke 12 seconden wordt gedraaid (5 rpm). Tegelijkertijd wordt op een afstand van 10-15 cm, heet water (80 graden Celsius) op het product gespoten met een snelheid van 15 liter per minuut. Dit gebeurt vanuit verschillende hoeken (0, 30, 60 en 90 graden) gedurende 30 seconden per hoek. De waterdruk bedraagt 80-100 bar.
 
Bekijk Diffuus LED strips |


De Diffuse LED strips worden standaard geleverd met een speciale IP68 spiegellas aansluitset.