BURJ AL ARAB TERRAS, DUBAI

Een luxueus 10.000 m2 terras in de Arabische Golf

In de betoverende azuurblauwe wateren van de Arabische Golf ligt het prachtige 10.000 m2 Burj Al Arab Terrace. Dit luxueuze terras draagt eersteklas faciliteiten van het nummer één zevensterren hotel in de wereld: het Jumeirah Burj Al Arab Hotel. De Burj Al Arab Terrace telt 32 privéhuisjes (inclusief een privé butler), 400 ligstoelen, een strand en biedt tevens onderkomen aan het luxe Scape Restaurant. Om het baanbrekende ontwerp te completeren is het terras voorzien van een zwembad (612 m2) en een zoutwater ‘infinity pool’ (828 m2), die op sublieme wijze een eenheid vormen met de wateren van de Arabische Golf.

Van Finland naar Dubai
De Burj Al Arab Terrace is het resultaat van ingenieuze bouwkunde en een creatief maritiem ontwerp. De bouw van het terras heeft grotendeels plaatsgevonden in Finland. Vervolgens is het terras voor de laatste montage en installatie in secties naar Dubai verscheept. De grensverleggende Finse ontwikkelaar en bouwspecialist ADMARES kreeg de opdracht om het visionaire project op te leveren. ADMARES CEO, Mikael Hedberg, laat op hun website weten:

“Wij zijn enorm trots op dit project. Het gaf ons de mogelijkheid om in een opmerkelijk korte tijd een unieke constructie te creëren, waarbij de omgeving zo min mogelijk werd belast. Het is een indrukwekkend staaltje techniek: de off-site fabricage in Finland en de daaropvolgende installatie in Dubai maakt het de grootste onderneming van zijn soort ooit’.

liniLED® LED strips
Om het concept uit te kunnen voeren is ADMARES ondermeer de samenwerking aangegaan met de Finse liniLED® partner, Oy Hedtec Ab. Zij leverden zo´n 1,4 km van verschillende liniLED® LED strips in drie lichtintensiteiten (Deco, Power en High Power). Met behulp van diverse liniLED® Profielen en voedingen zijn de liniLED® LED strips op verschillende plekken (binnen en buiten) in het Burj Al Arab Terras geïnstalleerd.

Wist je dat..
• Het nieuwe Burj Al Arab Terrace in 11 maanden door ADMARES is opgeleverd?
• De stalen constructie van het terras zo´n 3.000 ton weegt – bijna de helft van de Eiffeltoren?
• De architectonische vorm van het terras de vormen van de Burj Al Arab weerspiegelt?
• De tweede verdieping van het Burj Al Arab Terrace bestaat uit 5.000 m2 met hoogwaardige winkelruimtes, VIP lounges, kleedkamers, douches en andere faciliteiten, waaronder technische ruimtes?
• Door de bouw van het terras in Finland af te ronden, het zeeleven in de Arabische Golf zo min mogelijk is belast?
• De zwembaden zijn betegeld met het verbazingwekkende aantal van 10 miljoen mozaïektegels?
• Het aangelegde strand van 1.120 m2 van 1 miljoen kg wit zand is gemaakt?

Bron afbeeldingen: The ADMARES Burj Al Arab Terrace Development

Category: Architectuur

Share This: