HOTEL SCHIPHOL

Hotel Schiphol (gemeente Haarlemmermeer) heeft de renovatieplannen in gang gezet om zich klaar te maken voor de toekomst. Een integraal onderdeel van de renovatie is de vervanging van halogeenverlichting. René van de Groep, hoofdtechnische dienst van Hotel Schiphol, kreeg de opdracht om de halogeenverlichting in 240 kamers te vervangen door gelijkwaardige lampen. In eerste instantie ging de gedachte uit naar PL. Echter, tijdens diverse testen bleef de lichtbeleving met PL ondermaats. Uiteindelijk is besloten over te gaan op LED verlichting.

Klemko kan ons LED verlichting leveren die precies voldoet aan onze eisen. Daarbij kunnen wij terugvallen op doordachte adviezen gespecificeerd per type kamer (red. standaard, tweepersoons, luxe en suite).´

Zo is in de Comfort Plus kamer speciale aandacht besteed aan de verlichting. In de badruimte is het namelijk van groot belang dat de weergave van bijvoorbeeld het gezicht en de huid zo natuurlijk mogelijk moet zijn. Vandaar dat er is gekozen om de natuurlijk witte (4000 Kelvin) LED strips van Klemko te installeren.

liniLED® in de Top Suite
Naast de verschillende type gastenkamers, zijn ook de suites in diverse uitvoeringen. De meest luxe kamer is de Top Suite. De ruime kamer is voorzien van een grote, losstaande tweepersoons jacuzzi. Aan het plafond is een ringvormige koof aangebracht, waarin (geheel uit het zicht) een liniLED® Side RGB LED strip is gemonteerd. Het licht van de liniLED® LED strip schijnt onder een hoek van 90° graden naar beneden. De kleur kan vanuit de kamerhal op afstand worden geregeld.

Category: Horeca

Share This: