KHALIFA UNIVERSITY (ABU DHABI)

Tijdens de 5e editie van de Light Middle East Awards zijn 700 professionals uit de industrie samengekomen om de beste architecten en lichtontwerpers te ontmoeten, waaronder UMAYA Lighting Design – een succesvol lichtontwerpbureau uit Dubai, Barcelona en Buenos Aires. Voor het schitterende werk dat zij leverden aan de Khalifa University, sleepten zij de felbegeerde Exterior Lighting Project of the Year award in de wacht.

VERENIGD LICHTBEELD
Het doel van het ontwerp was het creëren van een verenigd lichtbeeld in de verschillende (speelse) omgevingen van de universiteit. Hierbij was het belangrijk dat de Estimada standards* werden nageleefd. Het lichtontwerp werd uitgebreid onderzocht, waarbij de lichtvervuilingsniveaus en vermogensdichtheid van de verlichting werd teruggebracht naar het beste bereik.

*Estidama is de Arabische vertaling voor duurzaamheid. Het is een belangrijk aspect van de “Abu Dhabi Vision 2030”, waarbij (nieuw)bouw in Abu Dhabi moet voldoen aan de nieuwe innovatieve, duurzame normen.

LICHTARMATUREN OP MAAT
Voor dit project was liniLED® gevraagd om ingegoten, RVS (LED) lichtarmaturen op maat te maken in de vorm van een driehoek. De armaturen werden vervolgens naadloos verwerkt in de vergelijkbaar gevormde bestrating van het plein voor de universiteit. Wanneer de avond valt komt het plein pas echt tot leven en krijgt het gebouw haar een unieke identiteit.

Klik hier en ervaar wat wij voor uw project(en) kunnen betekenen!

Category: Architectuur

Share This: