Tik tok, biologische klok

Licht heeft invloed op ons lichaam en geest. Het geeft ons energie, bevordert de productiviteit en zorgt voor ontspanning. De lichtkleur en lichtintensiteit spelen hierin een belangrijke rol. Hoe ‘kouder’ het licht, des te actiever de mens wordt.

Kunstlicht vs. biologische klok
Het grootste deel van de dag bevinden wij ons in kunstlicht. Dit licht heeft vaak één lichtsterkte en lichtkleur en komt niet overeen met het verloop van natuurlijk licht buiten. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat deze vorm van kunstlicht een (negatief) effect heeft op onze biologische klok.

Tunable (Warm) White
Dit probleem kan worden opgelost door kunstverlichting te vervangen door Tunable White LED verlichting. Door het verlichtingssysteem goed te integreren en in te richten kan het verloop van natuurlijk licht worden nagebootst. Er kunnen gedurende de dag zelfs momenten van hoge concentratie of ontspanning worden gecreëerd om de prestatie, concentratie en het welzijn van werknemers te optimaliseren.

Totaaloplossing
Het liniLED® Systeem biedt hiervoor de juiste oplossing. Naast intelligente besturingssystemen, montagemogelijkheden en voedingen, kent het assortiment een ruim aanbod aan Tunable White 2700K-6500K LED strips. Sinds kort zijn hier ook de Tunable Warm White 2200K-3500K LED strips aan toegevoegd. Dankzij de warme lichtkleuren leent deze variant zich uitstekend voor lichtoplossingen in hotels, restaurants, theaters en woonruimtes.